Ron Andes

Magister Vini Ron Andes is actief als internationale Wijnmakelaar onder de naam Flying Wine Buyer. Daarnaast verzorgt hij als Gecertificeerd Registertaxateur professionele taxaties en contra expertises (Wijntaxaties en Whiskytaxaties). Binnen de drankensector vervult hij diverse bestuursfuncties, waaronder die van Voorzitter van de Koninklijke SlijtersUnie.

Hierdoor heeft hij dagelijks te maken vele aspecten in de drankensector: van productie en export tot import, marketing, promotie, distributie en detailhandel. Van consumententrends, gastronomie, en onderwijs tot verzekerings- en overheidsaangelegenheden waaronder de Drank en Horeca-Wetgeving. Binnen zijn netwerk verbindt hij specialisten in de verschillende disciplines.

Hij zet zijn kennis in als lobbyist en netwerker en heeft namens de slijtersbranche invloed kunnen uitoefenen in Den Haag, waardoor het mogelijk is geworden dat slijters mogen laten proeven. Vandaag wil hij zijn kennis delen over aanpassingen in de Drank- en Horecawet die onze branche aangaan.