Jolanda Buhrs

Jolanda Buhrs is eigenaar van slijterij Drinks & Gifts in Krommenie. Zij zegt hierover:

“Onze winkel bestaat 1 november 12 jaar in Krommenie, wij zijn geheel zelfstandig, nergens bij aangesloten. Dit betekent je eigen inkopen doen en promoties maken. Hierdoor is ons assortiment uniek, veelzijdig, en zeer gespecialiseerd. Klanten komen eigenlijk uit heel Nederland, wij zijn zeker niet alleen in de Zaanstreek bekend. Ook online zijn wij sterk, dit komt doordat we unieke producten verkopen. Zo kunnen we ook voor bedrijven kunnen we relatiegeschenken overal in Nederland en daarbuiten bezorgen.

We leveren aan horeca en verenigingen in de buurt. Die steunen wij dan weer met sponsoring. Ook verschillende bier brouwers steunen wij in hun groei met hun crowdfunding project. Ik hou van sociaal ondernemen: voor wat, hoort wat. Probeer ook zoveel mogelijk met ondernemers in de buurt samen te werken.

Daarnaast hebben wij dit jaar een actie voor Anna’s Huis in Zaandam. Dit huis biedt steun voor mensen die leven met kanker. Van diverse producten in onze winkel gaat een bijdrage van naar Anna’s Huis. Ook de relatiegeschenken/kerstpakketten dit jaar gaat een deel van naar Anna’s Huis. Aan elk pakket wordt hiervoor een kaartje toegevoegd.

Regelmatig organiseren wij activiteiten zoals proeverijen, voor 30 man maar ook voor 150 mensen. Whisky reizen naar Schotland met 20 personen. Wijn-spijs avonden, niks is te gek!

Ik weet zeker dat een stenen winkel nog steeds kan bestaan en het winstgevend kan zijn. De supermarkten worden steeds sterker en ook online worden webshops steeds belangrijker. Met een stenen winkel moet je continu bezig zijn en je laten zien. Ons assortiment wisselt elke week, onze etalages zijn elke keer weer een plaatje en op Social Media zie je ons elke dag.

Tegelijk houd ik mijn ogen open voor ontwikkelingen in consumentengedrag. Drinks & Gifts wordt steeds meer een beleving. De website biedt overzicht op het assortiment voordat je naar de winkel komt. Daar gaat het om sfeer, beleving en het de klanten makkelijk maken. Als zelfstandige ondernemer met een winkel moet je daarom een goede Zakenman/vrouw zijn. Trots ben ik dat ik dit jaar opnieuw finalist ben geworden als Zakenvrouw van de Zaanstreek. De eerste keer was 7 jaar geleden, er is best veel veranderd in de tussentijd. Ik heb weer zoveel geleerd in de tussentijd en ervaringen op gedaan, en ik voel mij veel sterker. Ook fouten gemaakt, maar van elke fout leer je en wordt je sterker.”