Tjitske Brouwer

Tjitske Brouwer is als eerste genomineerd voor de verkiezing Wijnvrouw van het jaar 2020. Samen met Marc Collard is zij sinds 1986 eigenaar van Vinoblesse, importeur van bijzondere wijnen van kleinschalig werkende producenten zoals Thomas Pico, Marc Tempé, Jean-François Ganevat, Clos Marie, Cascina Roccalini en Marco de Bartoli.

In 2007 behaalde zij de titel Magister Vini, met als scriptieonderwerp: biologische en natuurlijke wijn.

Het merendeel van de wijnproducenten die Vinoblesse vertegenwoordigt werkt biologisch of biodynamisch, een aantal hiervan maakt natuurwijn. Vinoblesse is lid van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren en heeft het keurmerk Register Wijnhandelaar. Daarnaast is het bedrijf SKAL (biologisch) gecertificeerd en werd in 1994 en 2006 uitgeroepen tot ‘Wijnkoper van het Jaar’. Ter educatie en ondersteuning van de verkoop organiseert Tjitske workshops en wijnproeverijen, en schrijft zij regelmatig artikelen over wijn.

Tjitske zal tijdens More than Drinks Inspiration! alle ins en outs vertellen over natuurwijnen. Er wordt veel over gezegd in de media maar wat is er van waar?